Drie belangrijke vragen in de zoektocht naar een BI oplossing.

Als uw organisatie ook op zoek is naar een BI oplossing zijn er vele vragen die beantwoord moeten worden. Ieder bedrijf is uniek en daarom zijn de bedrijfsprocessen en de daarbij genereerde data ook uniek. Om een goede beslissing te maken dienen er vele vragen beantwoord te worden, drie belangrijke vragen zijn:

Waarom wilt uw organisatie eigenlijk Business Intelligence?

Het implementeren van een goede BI oplossing kan een lang (en soms ook moeilijk) proces zijn, zorg dat er een duidelijk doel is. Wat is het probleem wat Business Intelligence dient op te lossen? Een duidelijk doel zorgt ook voor een betere betrokkenheid van alle stake-holders.

Wie gaat er uiteindelijk met de data aan de slag?

De bedoeling is uiteindelijk het leven van de eindgebruiker makkelijker te maken. Wie zijn deze gebruikers? Hoe technisch is deze groep? Hoe moet de gebruiker toegang krijgen tot de data, lokaal op de computer of bijvoorbeeld onderweg op een mobiele telefoon of tablet? Indien het niet duidelijk is wie het moet gebruiken, gebruikt uiteindelijk niemand het.

Cloud of geen cloud voor uw BI Oplossing?

Eigenlijk een belangrijke vraag voor elke nieuwe applicatie tegenwoordig, maar zeker in het geval van business intelligence. Er worden veel gegevens op een centrale plek opgeslagen, is het gewenst dit in de cloud te doen? Hoeveel data wordt er opgeslagen? Waar precies wordt de data dan opgeslagen? Wat is het verschil in licentiemodel?

⇒ Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op http://hoogweide.com

Meer weten over BI Rapportages? Neem contact met ons op via +31 (0)345 745 780 of via onderstaand formulier: