Zit u nog steeds vast in de Excel hel?

Bijna elke organisatie heeft er wel last van, complexe in elkaar geknutselde Excel bestanden. Elke maand opnieuw moet er met knip-en-plakwerk weer een actuele versie van het bestanden worden gemaakt. Hoe groter uw organisatie wordt hoe meer Excel bestanden er komen.

Dit soort knutselwerk in Excel is fout gevoelig, een regel is snel verwijderd en ook de formules zijn snel gebroken. Daarom is uw medewerker is steeds meer tijd kwijt aan het verversen en het bijhouden van de Excel bestanden, maar niet meer aan de taken waar de medewerker oorspronkelijk voor aangenomen was.

Het beheren en delen van informatie met Excel bestanden kan ook voor de nodige uitdagen zorgen: wie heeft wat gewijzigd, wat is de laatste nieuwe versie van het bestand? Is de data nog wel actueel?

Power BI vs Excel

Excel is een geweldige en flexibele tool, maar als het om rapportage gaat zijn er veel betere mogelijkheden. Met Microsoft Power BI kunt u veel databronnen rechtstreeks koppelen en hiermee ook de informatie visueel en zeer leesbaar presenteren.

Het geeft u bovendien de mogelijkheid informatie automatisch te verversen en makkelijk te delen met anderen. Ook voorkomt het fouten, bespaart tijd en geeft u een geweldig beeld van uw organisatie zodat u zoveel mogelijk bruikbare informatie heeft om mee te sturen.

Voordelen

Ondanks de relatief jonge leeftijd is Power BI al een grote concurrent voor de gevestigde namen in de business intelligence markt. Moderne technologieën, vergaande mogelijkheden tot het koppelen van databronnen en een heldere prijsstelling dragen daar aan bij. Wilt u meer voordelen weten, lees dan onze blog “Power BI – Zes sterkte punten”.

⇒ Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op http://hoogweide.com

Meer weten over BI Rapportages en Power BI? Neem contact met ons op via +31 (0)345 745 780 of via onderstaand formulier: