4 Manieren om je rapport relevant te houden.

Als je als bedrijf investeert in een business intelligence rapportage is het natuurlijk van belang dat de medewerkers dat rapport ook daadwerkelijk gaan gebruiken en ook dat het wordt blijven gebruikt.

Zorg dat het rapport deel uitmaakt van de dagelijkse routine.

Om ervoor te zorgen dat een rapport gebruikt wordt is het van belang om deze op te nemen in de dagelijkse routine. Zorg er voor dat data op meerdere momenten per dag ververst wordt en de gegevens helpen bij het invullen van de dagelijkse taken.

Stop belangrijke informatie in een Headline bovenaan de rapportage.

Zorg ervoor dat de belangrijkste informatie bovenaan de pagina staat, zodat deze ook altijd meteen beschikbaar is voor de gebruiker. Dit zorgt er eveneens voor dat medewerkers snel en gemakkelijk kunnen vinden wat de status is van de belangrijkste kpi’s.

Maak een hoofd dashboard en laat gebruikers zelf verder inzoomen op de data.

Soms is er namelijk voor de gebruikers geen tijd om door alle data heen te lopen. Het hoofd dashboard focused op alle grote trends en kpi’s, maar deze hoeft niet een volledig overzicht van alle data in zich te hebben. Specifieke data kan vervolgens achterhaald worden door de gebruikers een drill-down te laten doen op de hoofdpunten. Dit zorgt ook voor een rapport waarin gebruikers worden aangespoord om zelf met de data aan de slag te gaan.

Stuur e-mail notificaties als de data veranderd.

Een makkelijke manier om ervoor te zorgen dat het rapport meer wordt gebruikt en je medewerkers er beter bij te betrekken is om bijvoorbeeld wekelijks rapportages te e-mailen. Dit zorgt er vaak voor dat mensen uit zichzelf een kijkje nemen in de rapportage en de data gaan onderzoeken.

⇒ Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op http://hoogweide.com

Meer weten over BI Rapportages? Neem contact met ons op via +31 (0)345 745 780 of via onderstaand formulier: