Power BI – Zes sterke punten.

Power BI is de Microsoft tool voor business analytics en biedt ook iedereen de mogelijkheid om snel data te visualiseren en tot leven te brengen. Ondanks de relatief jonge leeftijd van Power BI is het een concurrent voor gevestigde namen in de markt zoals Qlikview, Qliksense en Tableau. Kortom waarom is de Power BI oplossing zo sterk? We geven zes sterke punten:

1. Databronnen.

Power BI komt standaard met een enorme collectie aan data connectoren voor diverse diensten en bronnen (zoals: SQL Server, Oracle, SAP, Azure, Google Analytics etc). Indien de gewenste connector niet aanwezig is kan er nog gebruik worden gemaakt generieke connectoren zoals ODBC, Web, OLEDB etc.

2. Data driven alerts.

Voor een optimale interactie met de dashboards en het beleven van de data door uw gebruikers is het mogelijk om alerts te sturen op het moment dat een bepaalde KPI over of onder een bepaalde waarde komt zodat men direct op de hoogte is van veranderingen en snel kan anticiperen.

3. Quick Insights.

Heeft u veel data en daarom niet echt een idee waar te beginnen? Door middel van Quick Insights kijkt Power BI naar de data en geeft een aantal suggesties voor visualisaties die misschien nieuwe inzichten voor u kunnen bieden.

4. Applicatie integratie met API’s.

Indien u een applicatie ontwikkelaar bent kunt u gebruik maken van de Power BI API’s in combinatie met de Azure dienst om de krachtige visualisatie mogelijkheden van Power BI in uw eigen applicatie te integreren.

5. In de Cloud.

Of je nu fan bent van de cloud of niet, steeds meer ICT onderdelen verplaatsen zich naar de cloud. Power BI is dan ook ontworpen in en voor de cloud, voor het makkelijk delen van informatie en maakt gebruik van HTML 5 voor compatibiliteit met diverse browsers en mobiele apparaten.

6. De prijs.

Vergeleken met de meeste concurrenten op het gebied van BI, is Microsoft Power BI relatief goedkoop. De basisdienst en desktopversie zijn gratis en een professional abonnement kost circa €9,99 per gebruiker per maand.

⇒ Dit artikel is ook oorspronkelijk gepubliceerd op http://hoogweide.com

Meer weten over BI Rapportages? Neem contact met ons op via +31 (0)345 745 780 of via onderstaand formulier: