Meer rendement met het juiste Logistiek Dashboard.

In de logistiek staan rendementen ten eerste voortdurend onder druk. Het bestaansrecht van de logistieke operatie is onder andere afhankelijk van het zelf verbeterend vermogen t.a.v. rendementen en efficiency. Maar hoe realiseert u dat, een zelf verbeterende organisatie zijn?

Hoe dan? Met uw Logistiek Dashboard

Het begint met inzicht. De juiste inzichten op het juiste moment zowel per afdeling als op bedrijfsniveau. Zodoende krijgt u de neuzen allemaal dezelfde kant op en kan iedereen in uw logistieke operatie bijdragen aan het gezamenlijke doel: rendement verbetering.

Vijf redenen waarom het in het bijzonder van belang is dat u alle factoren die invloed hebben op uw organisatie duidelijk inzichtelijk heeft:

1. Inzicht in de dagelijkse gang van zaken.

Business Intelligence analyseert informatie vanuit de gehele organisatie. Het geeft u bijvoorbeeld inzicht in de vraag, historische gegevens, voorraad, kosten, inkomsten en klantengedrag. Op basis van deze inzichten kunt u tactische veranderingen maken in real time.

2. Inzicht in de financiën.

Hoeveel bent u eigenlijk kwijt aan personeel, brandstof en onderhoud? Welk bedrag is er gefactureerd en welk bedrag is reeds betaald? Business Intelligence toont onder andere snel de mogelijkheden tot verbetering van de cash flow die in uw data verstopt zitten.

3. Inzicht voor de klanten.

Hoeveel producten zijn vandaag geleverd? Waar zijn ze geleverd? Zijn ze ook op tijd geleverd? Wat staat er echter nog in het warehouse? Op welke locatie?

Elke dag een real-time overzicht voor uw klanten helpt niet alleen uw eigen organisatie efficiënter te werken, maar biedt ook meerwaarde voor uw klant.

4. Inzicht voor de verkoop.

Niet alleen uw klanten vinden het fijn om te weten dat u altijd op tijd en volgens afspraak presteert, maar ook uw potentiele klanten zien graag dat hun logistieke behoefte bij u in de juiste handen zijn.  

5. Efficiency met uw Logistiek Dashboard.

Niet alleen bespaart u geld omdat uw personeel niet eindeloos bezig is met het opstellen en werken in diverse Excel bestanden, maar u kunt meer doen met hetzelfde personeel.

⇒ Dit artikel is ook oorspronkelijk gepubliceerd op http://hoogweide.com

Meer weten over BI Rapportages? Neem contact met ons op via +31 (0)345 745 780 of via onderstaand formulier: