Wat maakt een goede BI Rapportage (Business Intelligence)

Business Intelligence

Het verzamelen evenals beschikbaar stellen van alle belangrijke bedrijfsinformatie wordt steeds meer gebruikt voor nemen van strategische beslissingen in alle lagen van een organisatie. Het opzetten van een goede Business intelligence rapportage heeft daardoor nogal wat voeten in de aarde. Dus.. wat zijn de belangrijkste punten voor een goede Business intelligence Rapportage?

Denk in de eerste plaats na over de stakeholders in het werkgebied waarover wordt gerapporteerd. Noodzakelijk voor het slagen van elk ICT project en dus zeker van belang. Wat is belangrijke stuurinformatie? Wat willen ze zien? Welke vragen dienen beantwoord te worden?

One version of the truth

Zonder beschrijving van de indicatoren is het BI project zodoende gedoemd te mislukken. De financiële afdeling kan een hele andere definitie hebben van omzet dan de afdeling verkoop. Leg deze definities vast zodat er geen discussie kan zijn over de betekenis van de gegevens. One version of the truth.

Data synchronisatie is ook een punt van aandacht. Bij het opslaan van alle gegevens of het koppelen van diverse systemen zijn vaak grote hoeveelheden data betrokken. Het verversen kan lang duren en zeer veel invloed hebben op het bedrijfsnetwerk en gekoppelde applicaties.

⇒ Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op http://hoogweide.com

Meer weten over BI Rapportages? Neem contact met ons op via +31 (0)345 745 780 of via onderstaand formulier: