Waarom u als CEO Business Intelligence nodig heeft.

Er zijn intussen verschillende definities van Business Intelligence, echter voornamelijk is Business Intelligence een proces wat er voor zorgt dat uw data betekenis krijgt. In het kort gezegd: het vergaren, ontsluiten en analyseren van uw bedrijfsgegevens. Of u nu actief bent in de productie, logistiek of andere dienstverlening, gegevens zijn overal. Deze gegevens zitten vaak verspreid door de organisatie en zijn ook niet altijd even overzichtelijk. Voor de CEO is het belangrijk om in een oogopslag te kunnen zien hoe de organisatie ervoor staat.

Business Intelligence is het samenbrengen van alle gewenste management informatie uit alle bedrijfssoftware systemen in één overzichtelijk dashboard. Taylor made.

In feite kunt u alle KPI’s in uw management dashboard opnemen die u maar wilt. U kunt ook meerdere dashboards creëren die uw volledige bedrijfsvoering in beeld brengen.

Controle en sturing over uw organisatie als CEO

Om uw organisatie de juiste kant op te sturen moet u de belangrijkste indicatoren voor uw organisatie inzichtelijk hebben, u moet antwoorden krijgen op vragen zoals:

–          Welke producten of diensten leveren te weinig op qua rendement of volume?
–          Welke producten of diensten dragen het meest bij aan uw cashflow?
–          Wie zijn mijn (rendabele) klanten en waar komen ze vandaan?
–          In welke segmenten behaal ik de beste resultaten?
–          Waar zitten mijn kosten en hoe zijn deze verdeeld?
–          Hebben mijn nieuwe procedures effect?
–          Behaal ik mijn doelstellingen?

De antwoorden op dit soort vragen kunnen u helpen aan waardevolle inzichten over kosten, waar de kansen liggen en ook hoe u efficiënt uw middelen kunt inzetten. Dus de informatie leidt naar actiepunten.

Een goede implementatie van een Business Intelligence oplossing zorgt ervoor dat u de juiste informatie kunt verstrekken aan de juiste mensen en ook op het juiste moment. Concluderend door actief te sturen op deze informatie verkrijgt u een voordeel op de concurrentie.

⇒ Dit artikel is ook oorspronkelijk gepubliceerd op http://hoogweide.com

Meer weten over BI Rapportages? Neem contact met ons op via +31 (0)345 745 780 of via onderstaand formulier: